Élő chat

2022 Pénzmúzeum 100 forintos érme első napi veret

2022 Pénzmúzeum 100 forintos érme első napi veret
2022 Pénzmúzeum 100 forintos érme első napi veret 2022 Pénzmúzeum 100 forintos érme első napi veret 2022 Pénzmúzeum 100 forintos érme első napi veret 2022 Pénzmúzeum 100 forintos érme első napi veret 2022 Pénzmúzeum 100 forintos érme első napi veret 2022 Pénzmúzeum 100 forintos érme első napi veret
Típus: 2022
Elérhetőség: Raktáron
Ár: 9.990Ft
Nettó: 9.990Ft
Menny.:  
   - VAGY -   

Pénzmúzeum 100 forintos érme első napi veret   
Látogatóközpont hivatalos megnyitása, 100 firintos alkalmi érme

Pénzmúzeum 100 forintos emlékváltozat elsó napi veret 

A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont hivatalos megnyitását követő napon a Magyar Nemzeti Bank a 100 forintos forgalmi érme emlékváltozatát bocsátott ki.

A kibocsátásra kerülő 100 forintos bicolor érmék névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő, azonos címletű forgalmi érme címletoldalával, a tematikus oldalon azonban a megszokott címerábrázolást egy új motívum váltja fel.

Az érme előlapján, a középmezőben – lent a körgyűrűbe is átnyúlva – a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontnak helyet adó épület karakterisztikus részletének ábrázolása szerepel. Fölötte egy növekedést mutató grafikon stilizált képe, valamint négy különböző érem látható, amelyek motívumaikkal – a középkori magyar aranyforintokra utaló Anjou-liliommal, az 1946-ban bevezetett egyforintos érme ikonikus számjegyével, egy földgömbbel, valamint egy mérleg ábrázolásával – a Pénzmúzeum által bemutatott tematikákra, illetve a pénz általános jellemzőire utalnak. Az érme külső szélén található gyöngysorszegélyen belül, köriratban – egymástól egy-egy díszítő ponttal elválasztva – a „MAGYARORSZÁG” és a „PÉNZMÚZEUM” felirat, valamint a „2022” verési évszám olvasható.

Az érmekép a forint hagyományokon alapuló fejlődését, a gazdaság élénkülését is szemlélteti, így amellett, hogy a Pénzmúzeum ismertségét növeli, az MNB által képviselt értékeket is közvetíti.

Emellett igazi különlegesség a most kibocsátásra kerülő forgalmiérme-emlékváltozat, hiszen a 100 forintos bicolor forgalmi érméken a külső körgyűrűről belső magra túlnyúló motívum még nem szerepelt.

Tekintsd meg a különleges alkalmi érmeket >>

 
Tippek!
Aranyérmek >> 
Ezüst érmek >> 
Színesfém érmek >> 
Érme forgalmi sorok >> 

Papírpénz, Bankjegy >> 
Különleges, alkalmi érmek >>

Írja meg véleményét

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Értékelés: Rossz           Kitűnő

Másolja be a lenti kódot:Tag-ek: érme
Élő chat
Magyar Érme - Érmebolt © 2022