Élő chat

2023. évi Magyar Honvédség tiszteletére 100 forint, rolni szett - színesfém érme

2023. évi Magyar Honvédség tiszteletére 100 forint, rolni szett  - színesfém érme
2023. évi Magyar Honvédség tiszteletére 100 forint, rolni szett  - színesfém érme 2023. évi Magyar Honvédség tiszteletére 100 forint, rolni szett  - színesfém érme 2023. évi Magyar Honvédség tiszteletére 100 forint, rolni szett  - színesfém érme 2023. évi Magyar Honvédség tiszteletére 100 forint, rolni szett  - színesfém érme
Típus: 2023
Elérhetőség: Raktáron
Ár: 22.000Ft
Nettó: 22.000Ft
Menny.:  
   - VAGY -   

Magyar Honvédség tiszteletére 100 forint színesfém érme, rolni szett 
nem volt forgalomba

A 100 forintos forgalmi érme emlékváltozata. 1 db rolni szett csomagolása 20 darab érmét tartalmaz.

Az érme előlapján, a középmezőben – a körgyűrűbe átnyúlva – a Magyar Honvédség emblémájából kiemelt részletek, a karmai között Szent István kardját tartó, kiterjesztett szárnyú turulmadár és a „Magyar Honvédség pajzs” ábrázolása látható, ahol a nemzeti színeket heraldikai sráfozás jelöli. A képi elemek a történelmi hagyományokra és a Honvédség szerepére hívják fel a figyelmet. A turul a magyar mondai hagyományok totemállata, az égi hatalom és az uralkodói fensőbbség megtestesítője, tőle eredeztethető az Árpád-ház. Kiterjesztett szárnya a védelmező szerepet jeleníti meg.

A kard a hatalom szimbóluma, királyi jelkép. Hagyományosan Szent István kardjával suhintottak a magyar királyok a négy égtáj felé a koronázási dombról, ezzel kinyilvánítva hatalmukat az ország fölött. A Magyar Honvédség pajzs egyrészt a nemzeti hovatartozás meghatározója, másrészt a biztonság és a védelem szimbólumaként utal a Magyar Honvédség alapvető feladatára. 
Az eszmeiség vizuális megjelenítésének keretet adnak a feliratok. Az érme belső magjában a Magyar Honvédség jelmondata: „A HAZÁÉRT” felirat, a külső körgyűrűben, gyöngysorszegélyen belül, köriratban fent a „MAGYARORSZÁG”, lent a „175 éves a MAGYAR HONVÉDSÉG” felirat, valamint a „2023” verési évszám olvasható.

Az érme hátlapja: Az emlékváltozat névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 100 forintos érme címletoldalával.

Az érmék technikai paramétereikben megegyeznek a készpénzforgalomban használt 100 forintos érmékkel: a bicolor színesfém érme körgyűrűje réz (65%), nikkel (15%) és cink (20%) ötvözetéből, belső magja réz (75%), nikkel (4%) és cink (21%) ötvözetéből készült. Az érme külső átmérője 23,8 mm, a külső és a belső rész találkozásánál az átmérő 15,3 mm. Az érme peremvastagsága 2,6 mm, súlya 8,6 gramm, széle recézett.

A jubileumi évforduló alkalmából megjelenő 100 forintos forgalmi érme emlékváltozata 1 millió példányban készül.

Különleges, alkalmi érmek >>

 


Tippek!
Aranyérmek >> 
Ezüst érmek >> 
Színesfém érmek >> 
Érme forgalmi sorok >> 

Papírpénz, Bankjegy >> 
Különleges, alkalmi érmek >>Ajándék - csomagker.hu

 

 

Írja meg véleményét

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Értékelés: Rossz           Kitűnő

Másolja be a lenti kódot:Élő chat
Magyar Érme - Érmebolt © 2023