Élő chat

2023. év forgalmi érme, emlékváltozatai - Érme szett 3 db érme

2023. év forgalmi érme, emlékváltozatai - Érme szett 3 db érme
2023. év forgalmi érme, emlékváltozatai - Érme szett 3 db érme 2023. év forgalmi érme, emlékváltozatai - Érme szett 3 db érme 2023. év forgalmi érme, emlékváltozatai - Érme szett 3 db érme
Típus: 2023
Elérhetőség: Raktáron
Ár: 3.000Ft
Nettó: 3.000Ft
Menny.:  
   - VAGY -   

Vedd meg, most egybe a 2023. év alkalmi érmeit!

Most, csak 3.000 forint!

 

Országos mentőszolgálat alapítása 50 forintos, a 175 éves Magyar Honvédség 100 forintos és a Petőfi 200 forint színesfém emlékérme
 

Magyar Nemzeti Bank rolniból bontva, újjlenyomatmentes, verdefényes érmek!
 

Az 50 forintos forgalmi érme emlékváltozata színesfém érme - rolniból, nem volt forgalomba

az Országos Mentőszolgálat 50 forint színesfém emlékérme:

Előlap: A tematikus oldalon a megszokott kerecsensólyom helyett az életmentés nemzetközi szimbóluma, a Konstantin-kereszt ábrázolása látható, kiegészítve Aszklépiosz gyógyítást jelképező – botra tekeredő kígyót ábrázoló – pálcájával. Az élet csillaga, a Konstantin kereszt ágai az életmentés folyamatának elemeit jelképezik, melyek a felismerés, a segélyhívás, az elsősegélynyújtás, a mentőellátás, a szállítás alatti kontroll és a kórházi ellátás. A központi motívum alatt a „75 ÉVES AZ ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT” felirat és a „2023” verési évszám olvasható. Az érme előlapjának szélén található gyöngysorszegélyen belül, körvonallal határolt felső köriratban a „MAGYARORSZÁG” felirat látható.
 
Hátlap: Az emlékváltozat névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 50 forintos érme címletoldalával.

 

A 100 forintos forgalmi érme emlékváltozata színesfém érme - rolniból, nem volt forgalomba

Magyar Honvédség 100 forint színesfém emlékérme:

Az érme előlapján, a középmezőben – a körgyűrűbe átnyúlva – a Magyar Honvédség emblémájából kiemelt részletek, a karmai között Szent István kardját tartó, kiterjesztett szárnyú turulmadár és a „Magyar Honvédség pajzs” ábrázolása látható, ahol a nemzeti színeket heraldikai sráfozás jelöli. A képi elemek a történelmi hagyományokra és a Honvédség szerepére hívják fel a figyelmet. A turul a magyar mondai hagyományok totemállata, az égi hatalom és az uralkodói fensőbbség megtestesítője, tőle eredeztethető az Árpád-ház. Kiterjesztett szárnya a védelmező szerepet jeleníti meg.

A kard a hatalom szimbóluma, királyi jelkép. Hagyományosan Szent István kardjával suhintottak a magyar királyok a négy égtáj felé a koronázási dombról, ezzel kinyilvánítva hatalmukat az ország fölött. A Magyar Honvédség pajzs egyrészt a nemzeti hovatartozás meghatározója, másrészt a biztonság és a védelem szimbólumaként utal a Magyar Honvédség alapvető feladatára.

Az eszmeiség vizuális megjelenítésének keretet adnak a feliratok. Az érme belső magjában a Magyar Honvédség jelmondata: „A HAZÁÉRT” felirat, a külső körgyűrűben, gyöngysorszegélyen belül, köriratban fent a „MAGYARORSZÁG”, lent a „175 éves a MAGYAR HONVÉDSÉG” felirat, valamint a „2023” verési évszám olvasható.

Az érme hátlapja: Az emlékváltozat névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 100 forintos érme címletoldalával.

Az érmék technikai paramétereikben megegyeznek a készpénzforgalomban használt 100 forintos érmékkel: a bicolor színesfém érme körgyűrűje réz (65%), nikkel (15%) és cink (20%) ötvözetéből, belső magja réz (75%), nikkel (4%) és cink (21%) ötvözetéből készült. Az érme külső átmérője 23,8 mm, a külső és a belső rész találkozásánál az átmérő 15,3 mm. Az érme peremvastagsága 2,6 mm, súlya 8,6 gramm, széle recézett.

A jubileumi évforduló alkalmából megjelenő 100 forintos forgalmi érme emlékváltozata 1 millió példányban készül.

 

A 200 forintos forgalmi érme emlékváltozata színesfém érme - rolniból, nem volt forgalomba

Petőfi 200 forint színesfém emlékérme
:

Előlap: A tematikus oldalon Barabás Miklós Petőfi Sándort ábrázoló portréjának rasztertechnikával megjelenített modern ábrázolása látható. A gyöngysorszegélyen belül, bal oldalon fent, köriratban a „MAGYARORSZÁG” felirat, jobb oldalon lent, vízszintesen a „2023” verési évszám olvasható. A portréábrázolástól balra, lent a Petőfi Sándor-emlékév hivatalos logójának – a védjegyoltalomra utaló jelzés nélküli – ábrázolása látható.
 
Hátlap: Az emlékváltozat névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 200 forintos érme címletoldalával.
 
Az emlékérme áránál figyelembe vettük a postaköltséget, ezért olcsóbban adjuk az alkalmi érmet!

Különleges, alkalmi érmek >>

 


Tippek!
Aranyérmek >> 
Ezüst érmek >> 
Színesfém érmek >> 
Érme forgalmi sorok >> 

Papírpénz, Bankjegy >> 
Különleges, alkalmi érmek >>Ajándék - csomagker.hu

 

Írja meg véleményét

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Értékelés: Rossz           Kitűnő

Másolja be a lenti kódot:Tag-ek: Emlékérme
Élő chat
Magyar Érme - Érmebolt © 2024